CLIENT - Private Residence - Pickwick, Tennessee

DESCRIPTION - The homeowners waited several years to buy this lake front lot with panoramic views of Pickwick Lake, and they wanted a master plan that took advantage of the location. Dalhoff Thomas design|studio analyzed the property and sited the house to provide as many unobstructed views as possible, while also creating spaces to meet the needs of the family. A gated entry and auto court provide a front door to the residence. Paths to the rear are designed to provide access and also frame views of the lake. The homeowners enjoy entertaining, so a rear terrace was designed to serve as an outdoor extension of the living room. A lower terrace provides a more intimate setting and is back dropped by a water feature that spills over from the upper terrace. A vanishing edge pool offers respite from the hot summers and will function as the main gathering area. An outdoor kitchen area is provided along with a specially designed arbor. A private garden steps down from the pool deck, creating a relaxing setting where the homeowners can enjoy the jacuzzi after a long day.