CLIENT - White Station High School

DESCRIPTION - The Community Court at White Station High School is an area identified on their campus master plan as a focus for improvement. The existing Court had many issues; Drainage, accessibility, shade, and security concerns all contributed to the site's poor conditions. DT conducted stakeholder meetings and a design charette with students, staff, and parents to gather input on the vision for the Community Court:

Celebrating and fostering the community and diversity of the past, present, and future White Station High School through educational opportunities and sound environmental design.

The final design features an accessible walkway to guide movement of students, outdoor classroom and event space, permanent seating, art installation space, a diverse expression of durable materials, and trees to provide shade. Environmental education opportunities are incorporated as features throughout, including a cistern, rain gutter art, permeable paving, and native landscapes.